Självklarheter

Hej världen! För några dagar sedan började jag uppleva konstiga symptom. Tryck över bröstet, plötsliga värmeslag genom hela kroppen, en revoltande mage, hjärtklappning och värk i kroppen. Jag tog mig till vårdcentralen och mötte tre olika personer som sa till mig att detta var stressymptom. Stressymptom? Jag? Hur då? Mitt sommarjobb är ett bekvämt sådant, mina studier i Örebro roar mer än stressar, jag har en fantastisk drös av vänner, min familj är underbar och jag har en familj som stöttar mig och älskar mig vad jag än gör. Det är ju inget som är fel här. Eller hur?

För något år sedan skrev jag ett inlägg om vänskap. Om att jag har svårt att förstå vad som krävs mellan två personer som tycker om varandra och vill umgås. Och jag ska inte prata så mycket om det, för jag har pratat om det till döds och spenderat så många kvällar och nätter med att förstå vad jag gör för fel, vad det är jag inte förstår med det hela.
 
För någon vecka sedan så läste jag ett blogginlägg om prestationsångest. Ett välskrivet, om än extremt, fall som visar exakt den oron som jag själv gått igenom så många gånger. Det fanns något väldigt upplyftande att läsa om någon som går igenom något liknande, som om jag inte vore ensam.
 
Igår pratade jag med min bästa vän i telefon. Kvinnan som så ofta får se mig när jag är som oroligast. Som har fått all min rädsla om att bli lämnad och göra fel i en vänskap slungad mot sig som en klubba. Hon har alltid tröstat mig, sagt att jag duger och förklarat att jag inte är ensam, aldrig någonsin. Men igår sa hon något nytt. Hon sa "För dig är jag självklar. Ta mig för givet". Och det bara slog mig att.. Jag har aldrig gjort det. Jag är så starkt övertygad om att det man har nu kommer en dag försvinna och att om man inte anstränger sig och jobbar hårt för att hålla det, relationerna, vid liv så kommer de sakta dö ut.
 
Det slog mig igår att för att kunna slappna av, må bra och inte framkalla stressymptomen så måste jag anta att vissa saker är självklara. Det låter krasst men det är på ett sätt ett måste. Jag måste kunna lita fullt ut på att Kevin kommer älska mig utan att jag anstränger mig. Samma sak med min familj och mina vänner. Jag måste förstå att det finns ett positivt sätt att ta varandra för givet.
 
Precis som du, min vän, ska kunna lita på att jag är ärlig mot dig och bryr mig om dig, så ska jag kunna göra detsamma. Ta mig mer än gärna för givet, så ska jag göra detsamma för dig.
Insikter, åsikter och drabbel | | Kommentera |

Vecka 30, 2015

Hej världen! Wow, den här veckan har bara susat förbi som en stark, underbar sommarvind. Trots allt regn och tråkväder.
 
Måndag: Vaknade upp på jobbet och slutade sen vid elva. Hade därefter en skön dag i soffan med första säsongen av Weeds och filmen Almost Famous som sällskap. På kvällen kom Elle och Kev hem och vi (se: Kev) lagade till en vegetarisk rätt med massa ost och sparris. Myste sen till 24 hela kvällen, vår sista kväll med huset för oss själva.
 
Tisdag: Har ingen bild från denna dag, men spenderade den med min syster och sushi och sedan Carro och presentletning inne i stan. Mot kvällen kom föräldrarna hem från Rossö så vi alla delade på pizzor och tog det ganska lugnt sen med en stor godispåse från Hemmakväll.
 
Onsdag: Blev upplockad av Olivia och Josefin och åkte till Arboga för glassäventyr på Glass och Berså och en rundtur av ett händelselöst Arboga. Vi tog därför med oss en filt och plocksallad och satte oss på en underbar liten brygga vid Skantzen. Efter ett tag kom Elias och anslöt sig till vårt sällskap och gjorde mig sedan sällskap hem. På kvällen serverades det grillat på altanen innan jag trampade iväg till Kev och sov där.
 
Torsdag: Ännu en ledig dag som spenderades till största del i Örebro. Intervjuade en tjej för rollen som Webbredaktör för Lösnummer och besökte fina lägenheten i några timmar. Blev sedan hämtad i Köping av Carro. Vi plockade upp Kev och Alex och rörde oss mot Västerås där vi spelade spelet Dead of Winter in på midnatt då en viss sambo blev 20 år gammal.
 
Fredag: Kevs 20-årsdag. Jobbade, så klart, mellan 9-19. Men därefter cyklade jag upp till gästhamnen och mötte alla. Kev firades med engångsgrill, kubb och skratt på en filt. När kylan kröp fram på natten rörde alla sig hem. Jag och Kev mös till med filtar och kuddar utomhus och somnade under stjärnhimlen. <3
 
Lördag: Sov länge med min prins och började sen jobbet kl 13 där jag jobbade natt till söndag.
 
Söndag: Slutade vid 13 och åkte hem till familjen. Sen spenderade jag och mor en heldag i soffan framför de sista avsnitten av Orange is the new black. Vid åtta hämtade Carro mig så åkte vi till Västerås för att spendera natten där, för följande skulle vi åka och hämta Bee på Arlanda. Sista bilden är en representation av mig. Vi njöt under kvällen av pizza, Greven av Monte Cristo och Hot Fuzz innan vi somnade sent.
 
Dagbok | | Kommentera |

Vecka 29, 2015

Hej världen! En utmärkt - ja, faktiskt alldeles perfekt - vecka i goda vänners sällskap. En hel del helgjobb också och en lätt förkylning som lämnade mig riktigt utmattad. Men vem är jag att klaga?
 
Måndag: Började veckan på bästa sätt: ett avsnitt Orange is the new black med mamma. Finns inget så skönt som att börja dagen med en kopp kaffe och en varm serie med min favoritmamma. Efter det fick jag dessutom privilegiet att spendera hela dagen med denna fina kvinna i min stad Örebro på Open art. Vi åt lyxig lunch och gick runt i den molniga staden och bara njöt med varandra. Sen att all konst var penisformad var ett annat dilemma. På kvällen rörde jag mig med Carro till Västerås. Vi hade filmkväll och åt sushibuffé och åkte inte hem förrän kl 4 på morgonen.
 
Tisdag: Lugn och ledig dag idag. Avsnitt med min moder, läsning i hammocken och sen en afton med Alicia. Vi pratade i timmar, åt smörgåstårta och mös framför filmen One day i hennes lägenhet på femte våningen utan hiss.
 
Onsdag: Ännu en ledig dag. Sov länge och njöt i hammocken. Fick äntligen höra min afrikaväns röst genom messenger. Hämtade sedan Carro, Kev och Alex så grillade vi och prövade ett nytt spel på vår uppvärmda altan. Natten till onsdag åkte mor och far till Rossö och lämnade huset och bilen till mig och Elle. Mycket ljuvligt!
 
Torsdag: Jobbade mellan 9-19. Åkte i stormväder till AGrill med fina Lina för en reservation vid 20. Vi åt tre rätters och pratade om allt. Min vackra fina vän. Nästa år firar vi 20 år vänskap och om allt går som planerat så ska vi lyckas klämma in en weekend till Paris i vår.
 
Fredag: Jobbade 9-19 igen. Åt köpmat med Elle och Kev och spenderade sedan aftonen i Elias pärons trädgård framför brasa tillsammans med Rachel, Mons och David. Mycket trevlig kväll. Lyckades dock utveckla en förkylning.
 
Lördag: Pass mellan 9-19 igen, men det fick tyvärr bli ett kortare pass då förkylningen var fullutblommad med feber och hela balunsen. Åkte hem tidigare, duschade och vilade i soffan. Mot kvällen kom några fina individer som värmde min altan med skratt. När de gick vid tolv somnade jag som en död fisk i soffan framför BoJack Horseman.
 
Söndag: Vaknade helt utmattad på soffan. Sovit i 11 timmar. Kände mig piggare och åkte till jobbet och jobbade jour från kl 13.
 
 
Dagbok | | Kommentera |
Upp